Conclusions de l’Assemblea de Periodistes de Catalunya

Conclusions aprovades pels assistents a l’Assemblea de Periodistes de Catalunya, celebrada el 7 de juny de 2008 a Barcelona, al centre cívic del Parc – Sandaru.

Després de constatar la greu precarietat laboral i professional que pateix el sector, l’assemblea ha prés els acords següents:
1.- Que les tarifes mínimes per als col·laboradors de premsa elaborades pel Col·legi de Periodistes siguin un requisit necessari per als ajuts econòmics del Govern i la publicitat institucional que s’atorga a molts mitjans.
2.- Que s’apliqui la Llei de Comunicació Audiovisual en els mitjans de radio i televisió locals, i que s’asseguri en ells el compliment del codi deontològic de la professió.
3.- Que es generalitzin els estatuts de redacció i els comitès professionals al conjunt dels mitjans, i que els ja existents intensifiquin la vigilància del compliment del codi deontològic.
4.- Que els comitès d’empresa ampliïn l’àmbit de negociació col·lectiva i assumeixin la defensa dels corresponsals en precari i dels periodistes a la peça. I també que hi incloguin la llei d’igualtat entre homes i dones.
5.- Que les administracions locals impulsin i emparin la formació de comitès professionals dels periodistes dels seus mitjans de comunicació (televisió, ràdio, Internet i butlletins municipals), i que aquests s’estenguin als mitjans locals privats.
6.- Que s’impulsi des dels sindicats i l’empresariat del sector un conveni de la ràdio i les televisions locals.
7.- Que la professió s’aproximi i dialogui amb la societat civil de cara a garantir el dret constitucional a la informació.
8.- Que les diverses organitzacions de periodistes, professionals i sindicals, promoguin una acció conjunta de tots els professionals durant la Jornada europea contra la precarietat que es farà el pròxim mes de novembre.
9.- Que els parlamentaris catalans abordin ja el desenvolupament de l’article 52 de l’Estatut de Catalunya, que preveu l’obligació del Govern de vetllar per garantir a la ciutadania el dret a una informació veraç, plural i contrastada.
10.- Que les facultats i escoles de periodisme de Catalunya, públiques i privades, regulin l’ús, i eliminin l’abús, en les pràctiques dels estudiants a les empreses, establint convenis pactats amb aquestes i amb les organitzacions de periodistes i els representants dels treballadors.

Barcelona, 7 de juny de 2007

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: